Det Lille Ekstra - Narvik
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Vinterhud!

Vinteren er her. Gradestokken viser mange minus, men kan fort skifte til pluss og gi oss en regnskur i ny og ne.. Vi fyrer med ved eller strøm innendørs når det er kaldt og skaper et tørt ubalansert klima. Godt og varmt inne, iskaldt ute.

Klimaet har mye å si for huden vår. Den blir litt sjokkskadet av ubalansen mellom varmt og kaldt, tørt og fuktig så den jobber mildt sagt overtid for å kompensere. Det er dette som gir deg følelsen av tørr, gusten og generell «dårligere» hud i vintermånedene. Men det finnes håp 😊 Det er mye du kan gjøre for å slippe å måtte krise-behandle huden din. Dette handler mye om god rutine og ikke minst gode produkter. Her er noe tips!

 

1: Drikk vann
Et kjedelig tips du hører hver dag, men væske er noe av det viktigste du kan tilføre kroppen!
Huden består av ca 70% vann! Vi taper en del vann hver dag gjennom hudens fordampning. Miljøet som vi lever i, oppvarming, klimaanlegg, lav fuktighet, såpe og andre rensemidler kan ødelegge det ytterste hudlaget og dermed redusere hudens evne til å holde på fuktigheten. Det er derfor viktig å få i seg nok for å unngå for mye vanntap i huden som kan føre til tørrhetslinjer/rynker, matt/gusten hud, og dårlig elastisitet.

 

2: En god rens
Riktig type rens til riktig type hud er viktig. Rens er ikke bare for de som bruke sminke! Rensen din fjerner alle ytre påvirkninger som klimaet og berøring etterlater på huden din. Eksempler er støv, og partikler i luften/været, fibre fra klær, fett og bakterier fra puten din og andre ting du er i kontakt med.

Caudalie Instant foaming cleanser - En rens for alle, som har et fantastisk rensende skum og etterlater huden 100% ren!

               
 

Caudalie Vinopure Purifying Gel Cleanser - En dyprensende rens som bekjemper urenheter og høy talgproduksjon.

Et ekstra tips er å dobbelrense! Bruker du makeup så fjern denne før du går inn med din vanlige rens. Dette gjøres gjerne med oljebaserte produkter eller egne makeupfjernere. 

Caudalie Makeup Removing Cleansing Oil - En effektiv renseolje som fjerne alt av makeup og gjør huden klar for neste steg.     

 

 

3: Eksfoliering
Huden produserer nye hudceller hele tiden, og enkelt forklart dyttes gamle hudceller oppover mot overflaten av huden og dør der. Faktisk opptil 40 000 hudceller i minuttet og fjernes ikke disse vil ikke produkter du påfører huden hjelpe fordi hudcellene danner en blokkering så produktene ikke klarer å trenge seg noe særlig langt ned i hudlagene. Ved bruk av eksfolierende produkter vil de døde hudcellene effektivt fjernes og stimulere videre prosesser i huden.

Fysisk eksfoliering = Klassisk skrubb, med korn, salt, sukker eller mikropartikler som du kjenner polerer huden. Disse typene er nok de som er mest utbredt og gjør en enkel og effektiv jobb på hudoverflaten.

Caudalie Gentle Buffing Cream -  mild krem som skånsomt fjerner urenheter og døde hudceller og stimulerer til cellefornyelse. Formulert med 97 % naturlige ingredienser og med mikroperler av jojoba som skånsomt eksfolierer og renser uten å virke uttørkende. Tips! Bland kremen med Caudalie Instant Foaming Cleanser for en dypere rens og eksfoliering i ett trinn

 

Kjemisk eksfoliering = Er enkelt forklart skrubb uten noe form for korn. I de seneste årene selges disse gjerne som pads eller toner/lotion/essence. Disse kan være sterkere ettersom de jobber dypere i huden, og har gjerne flere egenskaper enn selve eksfolieringen. Denne type eksfoliering er kommet for å bli og man ser gode resulteter! Selv folk med sensitiv hud fortrekker disse typene da skrubbekorn kan føles for hardt på huden. Kombinasjonen mellom serum og kjemisk eksfoliering er også blitt svært populært og er en rask og effektiv måte å fornye huden på.

Caudalie Vinoperfect Concentrated Brightening Glycolic Essence - Essensen er et pre-serum som forbereder huden til påføring av serum og ansiktskrem, slik at påfølgende produkter trenger lenger ned i huden og får bedre effekt..Beriket med silkepion, økologisk druevann og glykolsyre som gir en lett eksfolierende effekt, lysner og jevner ut hudtonen

Det finnes også mange kombinasjonsprodukter som slår sammen rens+eksfoliring eller masker som har korn eller kjemisk eksfoliering i seg så jobben går raskere!

 

 

4: Fukt!

I form av serum og riktig fuktighetskrem. Serumet har du på etter rens og ditt eksfolierende produkt og jobber ulikt etter hvilken type du velger. I dette innlegget velger vi å fokusere på fuktighet, for rett fuktighet til huden kan gjøre underverker!

Caudalie Vinosource-Hydra S.O.S Thirst Quenching Serum - Serumet gir en intens og langvarig fuktighetsboost til dehydrert hud. Den næringsrike, oljefrie formelen består av 97 % naturlige ingredienser og er beriket med hyaluronsyre og beroligende økologisk druevann og fullpakket med antioksidanter. Serumet har en ultralett konsistens som trekker raskt inn i huden og gir umiddelbare resultater.

Caudalie Premier Cru The Serum - serumet er beriket med aktive ingredienser som niacinamid og hyaluronsyre samt antioksiderende polyfenoler av drue som beskytter mot tidlig aldring av huden. Alt i en konsentrert og gelaktig formel som booster hudens energi. Resultatet er effektiv anti-age som forbedrer hudens elastisitet og fuktighetsnivå og motvirker dype rynker

 

 

Kremen din påføres etter serum og avhenger av hvor mye fukt du trenger. Mange bruker gjerne en lettere dagkrem med solfaktor på dagtid og en tykkere mer næringsrik nattkrem på natten. Kremen klarer sjelden å trenge dypt ned i huden og er til for å beskytte eller restituere huden.

 

Caudalie Vinosource-Hydra Grape Water Gel Moisturizer -  er en forfriskende gelkrem laget av 98 % naturlige ingredienser. Beriket med økologisk, prebiotisk druevann og fuktighetsgivende aloe vera, som tilfører gelkremen rikelig med fuktighet samtidig som den styrker hudbarrieren og etterlater huden myk,

 

Caudalie Premier Cru The Cream -  luksuriøs og super effektiv anti-age-krem som bekjemper aldringstegn .Ansiktskremen er beriket med fuktighetsgivende hyaluronsyre samt oppstrammende sukkerarter. Alt i en lett og fløyelsmyk konsistens som smelter inn i huden uten å tette porene

 

 

5: Maske
Det siste tipset er å gi huden det lille ekstra et par ganger i måneden i form av maske. Det gir deg muligheten til litt alene tid på badet og gir huden et skikkelig boost alt ettersom hvilken type du velger.

 

Caudalie Vinoperfect Glycolic Peel Mask - eksfolierende ansiktsmaske som jevner ut hudtonen og gir glød. Ansiktsmasken bruker de naturlige AHA-syrene glykolsyre og melkesyre (fra beter og mais) og papaya-enzymet papain til å gi huden en kjemisk peel som fjerner døde hudceller, urenheter og overflateoljer og stimulerer huden til fornyelse.

Caudalie Vinosource-Hydra Moisturizing Mask -  kremmaske laget av 98 % naturlige ingredienser. Formelen kombinerer de fuktighetsgivende ingrediensene glyserin og squalan fra oliven med beroligende druevann, antioksiderende polyfenoler fra drue. Maske som tilfører rikelig med fuktighet samtidig som den lindrer følelsen av stramhet, reduserer rødhet, forbedrer hudtonen og gjenoppretter hudens komfort. Kan brukes over natten før økt effekt!

 

 

Ble dette litt mye? Ikke gjør det så komplisert😊 Drikk nok, rens huden, eksfolier 2x i uka, tilfør fuktighet – voila! Følger du denne rutinen med rens og fuktighet hver dag og eksfolierer jevnlig har du dekt hudens essensielle behov. Øk fuktighetsnivået i produktene dine på vinteren og bytt de ut med lettere produkter ellers i året så har du god balansen i huden. 

Trenger du hjelp med hudtype og hjemmeprodukter? Send oss en mail på hei@detlilleekstra-narvik.no eller book en hudanalyse via våre tjenester så hjelper vi deg raskt i gang 😊

Tilbake

Trykk ENTER for å søke